Opzetten van de zaalverhuurmodule
Je wilt natuurlijk eerst de zaalverhuurmodule grondig opzetten vooraleer je burgers loslaat op je platform. Daarvoor kan je best volgende stappen uitvoeren in deze volgorde:
1. Overkoepelende basisdata invoeren
In het artikel Basisconfiguratie Flowlab zijn we door alle basisdata gegaan. Deze is niet alleen gebonden aan de zaalverhuurmodule, vandaar dat we spreken over overkoepelend. Deze data maak je eerst in orde, en in het geval van Zaalverhuur zijn de locaties extra belangrijk. Hoe je deze verder instelt, lees je in de volgende hoofdstukken.
Krijg je het toch niet helemaal voor elkaar met enkel de opleidingsartikels, kan je ook eens een kijkje nemen bij de helpcenterartikels van Basisdata, daar gaan we specifieker in op de functies om bepaalde zaken uit te voeren. Daarnaast is het ook geen ramp als je data nog niet op punt staat, je kan altijd extra basisdata invoeren.
2. Zaalverhuurmodule instellen
Daarna ga je specifiek de zaalverhuurmodule instellen, zoals de locaties en de openingssjablonen. Locaties kunnen onderverdeeld worden in ruimtes (een deel van een locatie) en daarna in zones (een deel van een ruimte). Je verhuurt namelijk in de meeste gevallen niet de hele keet, maar enkel een ruimte en/of een deel van een ruimte.
In die zones kan je zoneconflicten instellen, dat wanneer je bijvoorbeeld een reservatie ontvangt om een volledige sportzaal te huren, je niet de ene helft met het tennisnet beschikbaar kunt stellen voor reserveringen op dezelfde moment.
Ook stel je openingssjablonen en extra's per locatie in. Openingssjablonen zijn vooropgestelde openingsuren die je kan instellen om bijvoorbeeld voor meer ruimtes en zones tegelijk te gebruiken. Zo hoef je niet telkens opnieuw handmatig openingsuren ingeven. Extra's per locaties zijn, zoals de naam het al zegt, bepaalde extra's die je (eventueel voor vergoeding) aanbiedt bij de ruimte of zone, bijvoorbeeld, een lunch bij een middagmeeting of bepaald sportmateriaal.
Hiervoor raadpleeg je onze checklist: die neemt je volledig doorheen het proces, zodat je chronologisch de juiste stappen kunt instellen om een functionerende zaalverhuurmodule als resultaat te krijgen. In de checklist zelf wordt er doorgelinkt naar de juiste artikels voor gedetailleerde stappen.
3. Testen
Het is een goed idee om elke module die je aanmaakt zelf eens te testen. Ook terwijl je bezig bent, kan je dat een keer doen, om een beter zicht te krijgen hoe het in elkaar steekt en hoe de burger het zal waarnemen.
Tip
Als je graag zelf eens als burger door je nieuwe aanvraag gaat - dan wel met je persoonlijk e-mailadres zodat je effectief burger bent - kan je dat gerust doen. Log uit en maak een gewoon een nieuw account aan op de inlogpagina van Flowlab. Je kan ook ingelogd blijven terwijl je test als burger door een van de twee profielen in te loggen via een incognitovenster, zo kan je sneller aanpassingen maken. Dit incognitovenster zorgt ervoor dat je browser niet weet dat je met twee profielen tegelijk ingelogd bent.